Blog

14. maj 2018

Hvad er et segment i Google Analytics?

Segmenter i Google Analytics er en gruppe besøgende til dit website, som deler fælles karakteristik. De isolerer specifikke typer af trafik inde i din rapportering, hvilket gør at du kan bruge denne data på en mere effektiv måde. Du vil derfor lettere kunne identificere trends som direkte har indflydelse på dit forretning – for eksempel hvis en gruppe besøgende fra en bestemt region ikke konverterer som de plejer, kan du forsøge at engagere dem igen med målrettede kampagner, specielle tilbud og rabatter, baseret på de produkt sider de har besøgt.

Den væsentligste fordel med segmenter, er at i Google Analytics kan du lægge et midlertidigt ”filter” på som kan tilføjes og fjernes, som aldrig vil påvirke de data som du har opsamlet til nu. Du kan tilføje op til fire segmenter på nuværende tidspunkt og sammenligne data i dine rapporter.

Du har måske set muligheden i Google Analytics at der findes allerede ”skabeloner” på segmenter – for eksempel et segment på dem som har købt, et segment på Mobil Trafik osv. Du kan også lave dine egne nye tilpassede segmenter.

Populære Google Analytics segmenter er ofte:

  • Trafik kilder: Performer din organiske trafik bedre end den betalte trafik?
  • Besøgstyper: Er nye eller returnerende besøgende bedre til at konvertere?
  • Lokation: Hvilke byer får du flest besøgende fra?
  • Demografi: Hvordan er fordelingen mellem kunderne af mænd og kvinder?
  • Action på website: Hvilke mål bliver fuldført mest på dit website?
  • Content på website: Hvilke sider er de mest besøgte på dit website?

Hvis du er interesseret i at bygge dine egne segmenter fra bunden, så er det værd at tjekke Analytics Solution Gallery. Dette er en platform hvor andre Google Analytics brugere deler segmenter de har lavet, og kan hjælpe dig med strømlinet inspiration, som passer til dine specifikke digitale mål.

Vil du vide om segmenter og tracking med Google Tag Manager? Send en besked herunder og vi vender tilbage til dig asap.Google Analytics
About JA